WOLFSPOOT

Alles over de Nederlandse natuur

Over Wolfspoot

Leer meer over de Nederlandse natuur en al haar schoonheid. Ontdek alles over de prachtige vogels in ons land en de indrukwekkende dieren die hier leven. Van de wolf tot de Atalanta en van de koolmees tot de berenklauw, op Wolfspoot vertellen we je uitgebreid over de wonderlijke wereld van de natuur. Leun dus rustig achterover en geniet van de vele verhalen en de prachtige foto’s van de natuur van Nederland.

Nieuws

Geluid buizerd

Het betoverende geluid van de buizerd

Zo klinkt de roep van de buizerd Het weidse landschap vult zich met een karakteristiek geluid, een melodie die onmiskenbaar verbonden is met de lucht. Het geluid van de buizerd (buteo buteo), een majestueuze roofvogel, doordringt vaak de serene stilte van bossen en open velden. Maar hoe klinkt het eigenlijk? Het geluid van de buizerd…

Lees verder
Egel winterslaap

De wonderlijke wereld van de egel winterslaap

Hoe overleefd de egel de winter? In de stille en wonderlijke wereld van de natuur heeft elk dier zijn eigen verborgen verhaal. Een van die wonderlijke verhalen is dat van de egel winterslaap. Als natuurliefhebbers kunnen we ons verliezen in het fascinerende schouwspel van hoe deze schattige wezentjes zichzelf omhullen in de mystiek van de…

Lees verder
Vos (vulpus vulpus) voedsel

Wat eet een vos?

Alles over het dieet van deze slimme jager Als je nieuwsgierig bent naar de vraag “Wat eet eet vos?” ben je hier aan het juiste adres. De vos (Vulpes vulpes) is een slim roofdier dat een gevarieerd dieet heeft. In deze blog gaan we dieper in op wat de vos precies eet en hoe zijn…

Lees verder

Haal de natuur in huis

Banner Schotse Hooglander Schilderij

Schotse Hooglander Schilderijen

Razend populair! Zo mogen we ze zeker noemen: Schotse Hooglander schilderijen. Ook wij van Wolfspoot zijn dol op deze prachtige dieren en kunnen er geen genoeg van krijgen.

Wil jij ook iedere dag genieten van de aanblik van een Schotse Hooglander aan je muur? Bekijk dan snel onze 15 favorieten en bestel er een voor bij jou aan de muur.

Vogelhuisjes

Zo leuk! Een jong vogelgezinnetje in je tuin! Wil jij dat ook? Hang dan een vogelhuisje in je tuin. En met een beetje geluk (en onze tips) kun jij binnenkort genieten van jonge vogels in je tuin.

Bekijk de allerleukste vogelhuisjes van dit moment en hang ze in je tuin of balkon!

Vogelhuisje kopen banner

Uitgelicht

wolfspoot

Wolfspoot

Wolfspoot (Lycopus europaeus) is een inheemse plantensoort die gedijt in de Nederlandse natuur. Met zijn karakteristieke bladeren en compacte bloemtrossen voegt hij een vleugje schoonheid toe aan moerassen en natte graslanden.

Deze veelzijdige plant speelt een belangrijke rol in het ecosysteem door het bieden van beschutting en voedsel voor insecten, vogels en kleine zoogdieren. Als een waardevolle schakel in de Nederlandse natuur, draagt de wolfspoot bij aan de biodiversiteit en de harmonie van onze ecosystemen.

Lees meer

Kraanvogel

Heb je ooit wel eens een groep kraanvogels over zien vliegen? Iedereen die dit ooit heeft mogen aanschouwen zal zeker onder de indruk zijn geweest. Als je een wat vreemd trompetachtig geluid hoort in de lucht, kijk dan vooral omhoog en aanschouw de prachtige vlucht van de kraanvogel. Ieder jaar vliegen ze met duizenden tegelijk vanuit Scandinavië naar het zuiden en mogen wij in Nederland een glimp opvangen van de trek. Eeuwenlang hebben we de kraanvogel moeten missen als broedvogel in Nederland. Maar er is goed nieuws: hij is terug! Voor het eerst in ruim 300 jaar werd in 2001 weer broedende kraanvogels waargenomen. Nu, meer dan 20 jaar later, zijn er ongeveer 35 broedparen in ons land.

Lees meer
Kraanvogel
Schotse hooglander

Schotse hooglander

Als je regelmatig een wandeling maakt door de prachtige Nederlandse natuur, dan ben je de Schotse Hooglander vast wel eens tegengekomen. Dit prachtige dier is bijzonder indrukwekkend om te zien, zeker in het Nederlandse landschap. Zijn gevaarlijk ogende horens zijn een schril contrast met zijn verder lieflijke uiterlijk. Vanonder zijn lange haren kijkt hij je onschuldig aan terwijl hij lekker ligt te luieren in het gras. Schotse Hooglanders zijn sociale dieren en helpen in het onderhoud van de natuur. Wij vertellen je graag alles over dit indrukwekkende dier dat je op veel plekken in Nederland tegen het imposante lijf kunt lopen.

Lees meer

Wolfspoot

ONTDEK DE PRACHTIGE NEDERLANDSE NATUUR