De Klompenboom

Minicamping midden in de natuur

Je bent hier:

Natuur- en minicamping De Klompenboer

In het, vanwege corona, vreemde jaar 2021 hebben we toch de stoute schoenen aangetrokken en zijn begonnen aan een voor ons nieuw hoofdstuk in ons leven: camping de Klompenboom. Wij zijn Lisette Lensvelt en Marc Bink, zij een lerares scheikunde en biologie en hij een voormalig cafébaas in Breda. Welkom op de pagina over onze camping!

Ons verhaal

Camping de Klompenboom is ontstaan uit praktische overweging: toen we in 2015 het huis kochten was de tuin wel erg groot om er een leuke sier- en moes- tuin van te maken. En omdat Marc, die zijn café in 2011 had verkocht, weer aan een nieuwe uitdaging toe was. Wij dachten meteen aan een minicamping en de gemeente vond dat ook een leuk idee en vervolgens zijn we begonnen met een bestemmingsplan wijziging. In de 3 jaar dat dit verwezenlijkt werd zijn we begonnen met het terrein en de schuur.

minicamping de klompenboom
Minicamping de Klompenboom
Minicamping de Klompenboom

Onze trots: de minicamping

Lisette was voornamelijk in de (moes)tuin te vinden en Marc was veelal in de grond en in de schuur bezig, waar hij voldoende sanitairruimte heeft gemaakt en een leuk restaurantje heeft ingericht voor als het weer niet helemaal meezit.

Het resultaat is een groen ogend leuke kleine (10 plaatsen, allen voorzien van water en elektra.) camping met veel fruitbomen en struiken, en waar de kippen vrij rondlopen, tussen de weilanden op een steenworp van België.

Het leuke aan deze camping is dat het een terras heeft wat ook toegankelijk is voor passanten. En die zijn er erg veel want de omgeving van Galder heeft erg veel fiets en wandelroutes. De mooie natuur straalt van zichzelf al rust uit en daar hebben we met de camping mooi gebruik van gemaakt.

“Het fruit hangt voor eenieder aan de struiken en bomen om te plukken!”

Heerlijk fietsen en wandelen

Aan natuur, en fietsroutes daarin, in de omgeving geen gebrek: de Galderse Heide, de Strijbeekse heide, het Markdal, de fietsroute langs de AA of Weerijs, vele vennen, de Galderse meren, oude smokkelroutes, het grenslandpad en de grensroute (langs de “dodendraad”).

Als je dan de hele dag bezig bent geweest in de natuur is het fijn “thuis”komen op de camping waar je dan op het terras iets lekkers kunt drinken en eten.

Streekproducten

We streven erna om alles zoveel mogelijk uit de buurt te halen én dat alles biologisch en fairtrade is. Streekbiertjes zijn tegenwoordig niet zo’n probleem, maar we hebben ook thee uit de Zundert, Rum uit Breda, Gin uit Turnhout en wijn uit Chaam en Etten-Leur. Bij het eten komen de groentes zoveel mogelijk uit eigen tuin, anders van de boeren uit de omgeving. Het fruit hangt voor eenieder aan de struiken en bomen om te plukken. Al met al een fijne natuurlijke beleving om eens mee te maken, denken wij.

Dus ik zeg: graag tot ziens bij de Klompenboom.

minicamping de klompenboom

“De mooie natuur straalt van zichzelf al rust uit en daar hebben we met de camping mooi gebruik van gemaakt.”

Contactgegevens

Natuur- en minicamping De Klompenboom

Kerzelseweg 5

4855 AR Galder

https://deklompenboom.nl/

Wolfspoot

ONTDEK DE PRACHTIGE NEDERLANDSE NATUUR