Camping Vorrelveen

Een pareltje tussen de weilanden

Charme Camping Vorrelveen

Charme Camping Vorrelveen is een kleine camping met 27 toeristische plaatsen en 3 Finse houtstapelbouw vakantiehuisjes. De camping is speels ingedeeld met bomen en struiken die voor de vogels en vlinders een waar paradijs zijn. Doordat de camping midden tussen de weilanden ligt, geeft de niet compleet afgesloten rand een fenomenaal uitzicht over de landerijen en op de ondergaande zon. Hier kom je tot rust! Bij de chalets kijk je vanaf de veranda ook over het land heen en ziet in de zomer en de lente de vogels huizen en jagen in het land. De camping heeft een comfortabel toilet gebouw met vloerverwarming en 3 cabines privé sanitair.

Campers

Campers hebben speciale plaatsen bij ons op de camping. Zij krijgen namelijk op het veld verharde plaatsen. Zo staan je gewoon op het veld, maar kom je er gemakkelijker vanaf. Voor een kort verblijf kun je op de verharding staan vlakbij de vakantiehuisjes. Gasten die Nederland rondtrekken en zo genieten van de vele schoonheden van de Nederlandse natuur kunnen zo heel gemakkelijk komen en gaan. Maar toch genieten van de weidsheid op een mooie locatie. Neem vooral de fiets mee, want op de fiets door de afwisselende natuur is een belevenis op zich.

De natuur in

Vanaf de camping ben je zo in verschillende natuurgebieden. Er liggen 3 nationaal parken in de nabije omgeving en verschillende andere natuurgebieden. De nationaal parken die  in de buurt liggen zijn : het Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en de Drentse AA gebied. Verder zijn het Fochteloërveen, het Hijkerveld en Terhorst ook prachtig om te gaan ontdekken. Behalve erheen fietsen via de knooppunten, kun je ook steeds meer wandelen in de omgeving via de knooppunten. Voor onderweg kun je verse broodjes bestellen de avond vooraf. Ze liggen vers gebakken voor je klaar in het winkeltje op het terrein. Wat een verwennerij is dat. Neem dan ook een fles verse karnemelk of Drentse appelsap mee voor onderweg.

Fietsen en wandelen zijn activiteiten die in Drenthe heel veel ondernomen worden. Maar er komen steeds meer alternatieven die het in de combinatie ook heel goed doen. We hebben het dan over Geocachen en het lopen via GPS. Spoortochten, zoals de mammoettrail, bij het Geopark worden ook voor kinderen heel interessant gemaakt. Zij worden zo meegenomen in de geschiedenis van Drenthe.

Behalve fietsen en wandelen zijn er Drenthe natuurlijk nog heel veel andere dingen te ontdekken. Slenter eens door de dorpjes en geniet van de oude boerderijen of ga op hunebedjacht. Er liggen er heel veel in Drenthe. Maar er zijn ook boeiende museums over de geschiedenis van Drenthe.

Camping Vorrelveen schotse hooglander

“Er liggen drie prachtige natuurgebieden in de omgeving van Camping Vorrelveen. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen. Geniet van de schitterende omgeving en van een heerlijke zelfgemaakte pizza bij terugkomst op de camping.”

Van kruidentuin tot zelfgemaakte pizza’s

Weer terug op de camping kun je heerlijk gaan genieten van de rust op het terrein. Want ondanks dat kinderen hier heerlijk kunnen spelen, hangt er altijd een prettige atmosfeer. Onze gasten maken vaak de heerlijkste gerechten voor de avond maaltijd. Dat is leuk, want sommige gerechten worden gedeeld via onze gasten recepten boek. Hier staan geliefde maaltijden van gasten in en kan voor velen als inspiratiebron dienen. Wat verse kruiden bij de maaltijd uit onze kruidentuin; dat maakt een heerlijk diner helemaal af!  Voor een duurzaam karakter haal je vlees voor de maaltijd bij een lokaal bedrijf die vlees van hun eigen koeien verkopen. Zuivel kun je weer bij een ander bedrijf halen. En zoek je meel voor pannenkoeken, dat is weer bij een ander bedrijf vlakbij te halen. Maar ook biologische groentes zijn in de buurt te kopen.

Als je geen zin hebt om te koken, dan bestel je bij de eigenaar toch een heerlijke zelfbereide pizza! Er is keuze genoeg. En het is zelfs mogelijk om een voorkeur voor bepaalde ingrediënten aan te geven. Er is van alles mogelijk. De pizza wordt zelfs bij je gebracht. Je hoeft alleen nog maar de tafel te dekken.

Dat geeft de flexibiliteit van de eigenaren aan. Je kunt met allerlei vragen bij hun aankloppen. Vaak komt er wel een antwoord. Ook als u vragen heeft over de achtergrond van de omgeving, als dat bij een van de gezellige kampvuuravonden niet al eens verteld is.

Speelparadijs voor kinderen

Voor kinderen is de camping ook een waar feestje. Er worden heel snel vriendjes gemaakt en daarna doet de fantasie de rest. Er is een ruim speelveld dat naast het kampeerveld ligt. Zo houd je goed zicht op de kinderen. De skelters, de trampoline, de kabelbaan en het speelfort zijn favoriet op het terrein. Maar het leukste vinden ze vaak de kampvuuravonden, waar iets lekkers wordt gemaakt boven het vuur. Meestal wordt er ook iets anders ondernomen waarbij de interactie tussen elkaar voor leuke verrassingen zorgt. Op de dag van vertrek is het altijd lastig om de kinderen mee te krijgen. Volgend jaar dan maar weer op vakantie gaan naar Charme Camping Vorrelveen!

De Camping is in 2022 door de ANWB beloond met 5 groene sterren! Dat is een ware beloning voor het werk dat er verricht is op de camping. We zijn er trots op en hopen vele gasten te kunnen verblijden met een bezoek aan Camping Vorrelveen!

Camping Vorrelveen skelter

Contactgegevens

Camping Vorrelveen

Vorrelveen 10

9411 VP Beilen

www.campingvorrelveen.nl

Wolfspoot

ONTDEK DE PRACHTIGE NEDERLANDSE NATUUR