Tackenbendener Runde

6,6 kilometer | Makkelijk

Prachtige natuurwandeling net over de Duitse grens

Afstand: 6,6 kilometer

Hoogteverschil: 78 meter

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Onze beoordeling: 4/5 sterren

4 sterren

Tijdens deze wandeling kom je langs één van de mooiste picknickplekjes midden in de natuur

Parkeren

Parkeren kan bij ‘Parkplatz Tackenbende’ (gelegen in Duitsland). Dit is ook direct het beginpunt van de wandeling. De parkeerplaats is redelijk ruim, maar kan op mooie weekenddagen snel vol staan. Parkeren langs de weg is niet toegestaan.

Vanaf de parkeerplaats starten meerdere wandeling door dit natuurgebied.

Parkeren Tackenbendener Runde
Tackenbendener runde route

Hoogtepunten Tackenbendener Runde

Bekijk in de bovenstaande video de hoogtepunten van de Tackenbendener Runde.

Deze video duurt 3:19 minuten.

Wandeling nabij Swalmen

Vlakbij de grens met Duitsland loopt een schitterende wandelroute dwars door de natuur. Talloze vogels laten zich zien en dat maakt deze wandeling bij Swalmen ideaal voor vogelliefhebbers.

Maar ook andere dieren kun je hier gerust tegenkomen. Ga daarvoor wel vroeg in de ochtend of buiten het weekend. Het is een populaire wandelroute voor gezinnen en dat maakt dat het nogal druk kan zijn op een mooie zonnige dag.

Een van de mooiste picknickplekjes

Onderweg kom je verschillende bankjes tegen. Een aantal van deze bankjes zijn werkelijk schitterend gelegen. Zo passeer je een picknick plek dat gelegen is aan een beeldschoon stroompje. Omdat de picknickbank iets van het pad af is gelegen, kun je hier in alle rust genieten.

In alle rust geldt trouwens alleen op doordeweekse dagen. Deze route kan behoorlijk druk zijn in weekenddagen. Dat doet zeer af aan de schoonheid van dit gebied. Het is dan ook erg aan te raden om de wandeling op een doordeweekse dag te doen. Wanneer je hier de mogelijkheid voor hebt, dan kun je nog in alle rust genieten van de schitterende natuur in de omgeving.

Op de eerder genoemde picknick plek hoor je verschillende vogeltjes fluiten. En het geluid van het rustig kabbelende beekje maakt het plaatje helemaal compleet. Met recht mogen we dit één van de mooiste picknickplekjes noemen.

Dus vergeet niet je boterhammen en flesje drinken mee te nemen. Iedere natuurliefhebber zal hier de stress van zich af voelen glijden en volledig tot rust komen.

Beoordeling wandeling Tackenbendener Runde

Deze redelijk korte route is schitterend. Je wandelt tussen weilanden, door bosgebied en langs rustgevende beekjes en uitgestrekte vlaktes. En dat maakt het voor een korte wandeling erg gevarieerd.

Deze wandeling is zeker aan te raden wanneer je op zoek bent naar een mooie plek om te wandelen nabij Swalmen of Roermond.

 

Onze beoordeling:

4 sterren

Wolfspoot

ONTDEK DE PRACHTIGE NEDERLANDSE NATUUR