NieuwsDaslook bloem

De lente is weer begonnen en dat betekent dat de daslook weer in bloei staat. De bossen en weilanden kleuren weer wit door de vele bloemen van deze plant.

Het is een prachtig gezicht om te zien hoe de kleine witte bloemetjes boven het groene blad uitsteken.

De bloeitijd van de daslook in Nederland is ongeveer van eind apri tot begin juni. In deze periode kun je deze plant dan ook op vele plekken tegenkomen tijdens het wandelen.

je nu een wandeling maakt in het bos of langs de rivier, de daslook zal je zeker opvallen door zijn mooie bloemen en typische knoflookgeur.

 

Waar vind je daslook?

Een van de beste plekken om daslook te vinden is in het Geuldal bij Valkenburg. Hier groeit de plant in grote hoeveelheden en kun je tijdens een wandeling genieten van de heerlijke geur die van de daslook afkomt.

Maar ook in andere natuurgebieden in Nederland is daslook te vinden, bijvoorbeeld in de bossen rondom Apeldoorn of in de duinen.

 

Daslook Geuldal

Leuke weetjes over daslook

Wist je dat de bloemen van de daslook niet alleen mooi zijn om te zien, maar ook heel nuttig? De bloemen trekken namelijk bijen en andere insecten aan die op zoek zijn naar nectar. Op deze manier draagt de daslook bij aan de biodiversiteit in ons land.

En wist je dat de bladeren van de daslook vaak worden gebruikt in de keuken als vervanger voor knoflook? Het is een perfecte smaakmaker voor pesto, salades en soepen.

Maar pas op: als je zelf daslook gaat plukken, moet je wel zeker weten dat het om daslook gaat en niet om het giftige lelietje-van-dalen of een andere (giftige) plant.

 

Meer lezen over daslook?

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze veelzijdige en beeldschone plant? Op de nieuwe informatiepagina over daslook op Wolfspoot.nl lees je alles over deze groene vriend.

Je vindt er niet alleen informatie over de kenmerken en het gebruik van daslook, maar ook tips over waar je de plant kunt vinden.

Neem snel een kijkje op https://wolfspoot.nl/planten/daslook/ en ontdek de veelzijdigheid van deze bijzondere plant!

Je vindt de nieuwe pagina over daslook ook in het menu onder ‘Planten’.

 

Wil je meer weten over daslook?

Neem dan zeker een kijkje op de nieuwe pagina op Wolfspoot en ontdek zelf waarom deze plant zo geliefd is!

Bezoek de pagina over daslook >>

 

Daslook